• snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Pikantní papričky plněné masem a sýrem

Máte rádi pálivější jídla? Věříme, že ani při silvestrovských oslavách si nenecháte obdobné speciality ujít. Proto jsme pro vás vymysleli tyto pikantní plněné jalapenos, ty pravé jednohubky pro odvážlivce. A kdyby vám stupeň pálivosti nedejbože nestačil, určitě můžete sáhnout po pikantních chilli vločkách na dochucení. S uvedeným množstvím pro 4 osoby naplníte cca 12 celých papriček jalapenos. Kolik jich pak sami spořádáte, to je jen a jen na vás.

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na cca 5cm kusy. V misce smíchejte s worcestrovou omáčkou, solí a pepřem.
  2. Nechte hodinu odstát v lednici. Rozpalte pánev a na lžíci oleje zprudka zarestujte kuřecí kousky.
  3. Jakmile je maso zatáhlé, snižte plamen a přilijte 100 ml vody. Duste pod poklicí asi 20 minut.
  4. Maso přendejte z pánve do mísy a ještě teplé roztrhejte vidličkou na malé kusy. Vývar dejte stranou.
  5. Nastrouhejte čedar na středně hrubém struhadle. Vložte do mísy, přidejte cottage a následně smíchejte s kuřecím masem.
  6. Nasypte uzenou papriku a nadrobno nasekané oregáno. Vše důkladně promíchejte rukou, aby vznikla pevnější hmota, kterou budete plnit jalapenos.
  7. Ochutnejte a dle potřeby osolte. Chilli papričky omyjte a rozkrájejte na poloviny. Rukama vyjměte střed se semínky.
  8. Připravenou směsí masa se sýrem plňte rozkrájené papričky. Následně je celé obalte v plátcích slaniny.
  9. Rozpalte troubu na 200 °C při zapnutém horním grilu a zapékejte cca 15 minut dozlatova.

TIP: Vývar si můžete dát stranou např. jako základ na víkendovou polévku.

BILLA_prosinec_plnene_jalapenos.jpg