Věděli jste, že oblíbené krémové pesto nemusíte připravovat jen z bazalky? Zkuste sáhnout po čerstvých ředkvičkách, klidně i s natí! Jejich lehká pikantnost vás dostane. Hodí se do těstovin, jako náplň do domácího pečiva, ale třeba i jen tak, namazané na krajíc chleba. Stačí jen pár základních ingrediencí.
Pesto z ředkviček
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Ředkvičky včetně lístků důkladně omyjte, a spolu s natí nakrájejte a vložte do vysoké mísy.
- Zakápněte lžící olivového oleje a ponorným mixérem mixujte. Postupně přidejte kešu oříšky, česnek a strouhaný sýr.
- Jakmile je konzistence tužší, dochuťte pár kapkami citronové šťávy a dle chuti dosolte.
- Ve větším hrnci začněte vařit osolenou vodu.
- Jakmile začne voda jemně probublávat, vložte těstoviny do vody a vařte je asi 5–6 minut.
- Vodu sceďte a těstoviny promíchejte ještě horké s připraveným domácím pestem, podávejte zasypané sýrem a s na plátky nakrájenou ředkvičkou.