Pesto z ředkviček

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Věděli jste, že oblíbené krémové pesto nemusíte připravovat jen z bazalky? Zkuste sáhnout po čerstvých ředkvičkách, klidně i s natí! Jejich lehká pikantnost vás dostane. Hodí se do těstovin, jako náplň do domácího pečiva, ale třeba i jen tak, namazané na krajíc chleba. Stačí jen pár základních ingrediencí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ředkvičky včetně lístků důkladně omyjte, a spolu s natí nakrájejte a vložte do vysoké mísy.
  2. Zakápněte lžící olivového oleje a ponorným mixérem mixujte. Postupně přidejte kešu oříšky, česnek a strouhaný sýr.
  3. Jakmile je konzistence tužší, dochuťte pár kapkami citronové šťávy a dle chuti dosolte.
  4. Ve větším hrnci začněte vařit osolenou vodu.
  5. Jakmile začne voda jemně probublávat, vložte těstoviny do vody a vařte je asi 5–6 minut.
  6. Vodu sceďte a těstoviny promíchejte ještě horké s připraveným domácím pestem, podávejte zasypané sýrem a s na plátky nakrájenou ředkvičkou.

Billa_brezen00880_testoviny_s_pestem.jpg

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte