Pěry se švestkami a perníkovou omáčkou

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Večeře, Vege & vegan

2.5

2x hodnoceno

Pěry, jinak také kynuté bramborové knedlíky s povidly nebo švestkami. Chcete si doma připravit sladkou specialitu, po které se budou všichni u stolu olizovat až za ušima? Máme pro vás jasný tip na českou pochoutku.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup těsto

  1. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout.
  2. Hrubou mouku smíchejte se solí a sušeným droždím.
  3. Nastrouhejte brambory na jemno a smíchejte se směsí hrubé mouky, poté přidejte vejce a vypracujte tužší těsto.
  4. To nechte dobře nakynout.
  5. Pracovní desku zasypejte hrubou moukou a vyválejte těsto do tloušťky cca 1cm.
  6. Z něj pak vykrajujte čtveřečky (velikost se odvíjí od toho, jak velké máte ovoce) a plňte švestkami.
  7. Rovnoměrně je obalte a uhlaďte dokulata.
  8. V osolené vodě vařte cca 5–7minut.

Postup perníková omáčka

  1. Povidla rozvařte ve vodě, přidejte perníkové koření, med a zahustěte nastrouhaným perníkem.
  2. Omáčku servírujte na talíři spolu s hotovými pěry, rozpuštěným máslem a mákem.

MarketUP_Gusto_Zari00775_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte