• střední
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

3.0

2x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Perníčky na poslední chvíli

Znáte to, před svátky není moc času na pečení, někdo ho nemá skoro vůbec. Ale co když milujete perníčky? Většinou potřebují trochu času na uležení, ale s naším receptem jsou měkké opravdu hned! Z ingrediencí na 4 porce upečete cca 30 perníčků.

Postup

  1. Všechny suché ingredience smíchejte dohromady.
  2. Máslo rozpusťte spolu s medem v misce nad vodní lázní a prošlehejte. Směs by měla být teplá, ale ne horká.
  3. Obě směsi spojte dohromady, přidejte vejce a pořádně promíchejte do lehce lepivého těsta.
  4. Zakryjte fólií a dejte na hodinu odležet do lednice. Hotové těsto přendejte na pomoučený vál, krátce prohněťte a rozválejte na plát silný asi půl centimetru. Ten se vám na vál nesmí přilepit, jinak se bude s těstem špatně pracovat. Postupně vykrajujte jednotlivé perníčky, které opatrně přeneste na plech. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C  a pečte 8 minut, větší kousky klidně i 10 minut.

Postup bílková poleva

  1. Moučkový cukr přesejte minimálně dvakrát přes jemné sítko.
  2. Přidejte vaječný bílek, lžičku citronové šťávy a šlehejte 5–10 minut, dokud vám nevznikne hladká a kompaktní poleva.
  3. Pokud stále nemá potřebnou konzistenci, můžete přidat trošku prosátého cukru. Správnou hustotu polevy zkontrolujte obyčejným párátkem.
  4. Namočte ho do polevy a tu pak kápněte na perníček. Pokud se poleva neroztéká a drží tvar, je hotová.
  5. Zdobené perníčky uschovejte v krabičce, aby neztvrdly.

TIP: Pokud chcete docílit krásně barevného efektu, přidejte před šleháním do polevy potravinářské barvivo.

 

BILLA_prosinec_pernicky.jpg