Perníčky na poslední chvíli

  • střední
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

3.4

14x hodnoceno

Znáte to, před svátky není moc času na pečení, někdo ho nemá skoro vůbec. Ale co když milujete perníčky? Většinou potřebují trochu času na uležení, ale s naším receptem jsou měkké opravdu hned! Z ingrediencí na 4 porce upečete cca 30 perníčků.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Všechny suché ingredience smíchejte dohromady.
  2. Máslo rozpusťte spolu s medem v misce nad vodní lázní a prošlehejte. Směs by měla být teplá, ale ne horká.
  3. Obě směsi spojte dohromady, přidejte vejce a pořádně promíchejte do lehce lepivého těsta.
  4. Zakryjte fólií a dejte na hodinu odležet do lednice. Hotové těsto přendejte na pomoučený vál, krátce prohněťte a rozválejte na plát silný asi půl centimetru. Ten se vám na vál nesmí přilepit, jinak se bude s těstem špatně pracovat. Postupně vykrajujte jednotlivé perníčky, které opatrně přeneste na plech. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C  a pečte 8 minut, větší kousky klidně i 10 minut.

Postup bílková poleva

  1. Moučkový cukr přesejte minimálně dvakrát přes jemné sítko.
  2. Přidejte vaječný bílek, lžičku citronové šťávy a šlehejte 5–10 minut, dokud vám nevznikne hladká a kompaktní poleva.
  3. Pokud stále nemá potřebnou konzistenci, můžete přidat trošku prosátého cukru. Správnou hustotu polevy zkontrolujte obyčejným párátkem.
  4. Namočte ho do polevy a tu pak kápněte na perníček. Pokud se poleva neroztéká a drží tvar, je hotová.
  5. Zdobené perníčky uschovejte v krabičce, aby neztvrdly.

TIP: Pokud chcete docílit krásně barevného efektu, přidejte před šleháním do polevy potravinářské barvivo.

 

BILLA_prosinec_pernicky.jpg

Sdílejte