Pečený žampionový salát

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Sezona grilovaček pomalu startuje, je to tak! A my samozřejmě nemůžeme být pozadu. Máme tu první recept, který si oblíbí nejeden milovník žampionů. Snadno je připravíte na grilu nebo v troubě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve očistěte žampiony a nožíkem vyberte nožičku tak, aby vznikl v žampionu otvor pro plnění nádivky.

  2. Ve větší míse připravte nádivku spojením nasekaných ořechů, slaniny nakrájené na tenké proužky, jogurtu a nivy. Vše důkladně vidličkou promíchejte do pevné hmoty. 

  3. Rozpalte troubu na 190 °C. Nádivkou naplňte žampiony a poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nádobu volte ideálně stejně velkou jako je celkové množství žampionů, aby vám nepadaly.  Pečte 15 minut do zezlátnutí.

  4. Na zálivku smíchejte med, olej a šťávu z pomeranče.

  5. Připravte si omytou rukolu, polníček a nakrájenou červenou hrušku. Vše opatrně promíchejte se zálivkou a opatrně přisolte.

  6. Opečené žampiony podávejte se salátem a opečenou bagetkou.

peceny-zampionovy-salat_cerven_BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte