Pečené vepřové ocásky

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.6

5x hodnoceno

Méně známý, ale velmi chutný kus masa, který si žádá vaši pozornost. Už jste někdy zkusili pečené vepřové ocásky? Tento snadný recept vás zajisté mile překvapí, obzvlášť pokud holdujete pečínkám z trouby. Honza Punčochář ví, jak zaujmout!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu. V hrnci rozpalte sádlo. Přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a slaninu nakrájenou na kostičky.
  2. Osolte a restujte, dokud cibule nezezlátne. Do základu přidejte tymián a bobkový list.
  3. Přisypte cukr, který nechte zkaramelizovat. Vše zalijte vinným octem, vínem a pivem. Nechte zredukovat.
  4. Vepřový ocásek protkněte česnekem, špekem a zapíchněte do něj snítky tymiánu. Dobře osolte a opepřete.
  5. Maso potřete kvalitním rajčatovým protlakem, dejte do pekáče a zalijte marinádou.
  6. Pokud máte málo šťávy, můžete přidat trochu vína a piva. Nechte v lednici marinovat do druhého dne.
  7. Ocásek pak pečte přiklopený při 140 °C v troubě cca 45 minut. Potom teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších 15 minut.  

veprove-ocasky_puncochar-cervenec_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte