Pečená játra s cibulí a vejcem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin, Recepty

3.6

56x hodnoceno

Játra jako hlavní chod si možná nedopřává každý, ale věřte nám, že v tomto provedení jde o neskutečnou delikatesu. Červené víno jim dodá výtečnou chuť a spolu s koprovou rýží a vejcem si na nich jistě pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Ve velké pánvi rozehřejte asi dvě polévkové lžíce slunečnicového oleje na mírném plameni.
  2. Přidejte cibuli nakrájenou nadrobno a orestujte dozlatova.
  3. Přisypte očištěná játra a zprudka zatáhněte.
  4. Postupně podlévejte červeným vínem (alespoň nadvakrát) a nechte vždy pár minut zredukovat.
  5. Celá příprava jater na pánvi by ideálně neměla překročit 10 až 15 minut, aby nebyla až moc propečená.
  6. Osolte, opepřete a přidejte čerstvou nakrájenou petrželku.
  7. Jako přílohu můžete zvolit třeba divokou a dlouhozrnnou rýži s koprem. Na závěr jídlo ozdobte vařeným vejcem.

GUSTO TIP

Pokud si nejste jisti, jestli jsou kuřecí játra dostatečně uvařená, nebojte se je zkontrolovat. Jeden kousek rozkrojte a sledujte vnitřní barvu jater. Hnědá znamená, že jsou úplně propečená, lehce růžová jsou ještě šťavnatá. Ale nikdy nenechávejte játra tmavě růžový, to znamená, že ještě zdaleka nejsou hotová. Pro klid duše můžete játra propéct opravdu dohněda.

BILLA_duben_pecena-jatra.jpg

Sdílejte