Pečená hruška s ovesnou drobenkou

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Výborný tip na víkendovou snídani? Tak to jste na správné adrese! Překvapte svou drahou polovičku šťavnatou pečenou hruškou a ovesnou drobenkou. To vše zjemněte výtečným jogurtem!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky omyjte a rozkrojte na poloviny. Z každé půlky pak lžičkou nebo nožem vydlabejte vnitřek se semínky a kulatou stranu mírně seřízněte, aby hrušky v zapékací míse držely na svém místě. Zapékací mísu vymažte trochou másla a hrušky do ní položte rozkrojenou stranou vzhůru.
  2. Hrušky pokapejte vanilkovým extraktem, javorovým sirupem a poprašte skořicí. Navrch rovnoměrně nasypte drobenku připravenou smícháním vloček, mouky, másla a javorového sirupu.
  3. Zapékací mísu přikryjte alobalem, vložte do trouby a nechte péct asi 30 minut.  Poté alobal sundejte a nechte péct zhruba dalších 10 minut dozlatova. Podávejte s bílým jogurtem, nejlépe ještě teplé.

infu_prosinec_hruska.jpg

Sdílejte