Pařený knedlík s vanilkovou omáčkou

  • náročnější
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Vaříme do 30 min

5.0

1x hodnoceno

Znáte ho z rakouských sjezdovek a chuť má úplně neskutečnou! Věříme, že víte o čem mluvíme. Obrovský knedlík se slušnou porcí másla nebo vanilkové omáčky, zasypaný mákem. Nic lepšího snad ani neexistuje!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hladkou mouku promíchejte s cukrem a sušeným droždím. Ve vlažném mléce rozmíchejte vejce a máslo. Tekutou směs pomalu přilévejte do suché části a vypracujte hladké těsto.
  2. Nechte 15 minut odpočinout a na pomoučené pracovní ploše vytvarujte těsto do dlouhého válečku. Rozdělte ho na 4 díly, každý rukou rozmačkejte do šířky a do středu naneste povidla.
  3. Uzavřete ze všech stran, aby povidla nemohla vytéct. Knedlíky přikryjte čistou bavlněnou utěrkou a nechte 15 minut odpočinout.
  4. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Jakmile začne voda vřít, vložte do ní knedlíky. Po 5 minutách knedlíky otočte a vařte dalších 5 minut.
  5. Vaření knedlíků si rozdělte na etapy, vařte najednou maximálně 2 knedlíky, protože těsto nabude na objemu. Jakmile knedlíky vyjmete, nechte je okapat a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.
  6. Mezitím připravte vanilkovou omáčku. Smetanu přelijte do rendlíku, přidejte vanilkovou dřeň a zahřívejte pod bod varu.
  7. V hlubší míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Do žloutkové směsi postupně zašlehávejte ohřátou smetanu. Směs přelijte do rendlíku a zahřívejte do zhoustnutí.
  8. Na nahřáté hluboké talíře servírujte knedlík, vydatně ho zalijte vanilkovou omáčkou a posypte mákem a cukrem.

BILLA_CZ_pareny_knedlik_s_vanilkovou_omackou.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte