Papriková polévka

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky, Vege & vegan

2.0

2x hodnoceno

Polévka z červené papriky. Že jste o ní ještě neslyšeli? Tak to je velká škoda, protože její chuť je naprosto perfektní a pro podzimní chladné dny je úplně nejlepším řešením, jak se zahřát.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a papriky nasucho opečte v troubě dohněda, trvá to asi 20 minut. Cibuli nakrájejte najemno a pomalu restujte v hrnci na olivovém oleji.
  2. Brambory a mrkev nakrájejte na kolečka a přidejte k cibuli. Dál pomalu restujte.
  3. Jakmile jsou papriky opečené, oloupejte je, překrojte, zbavte semínek a přidejte k ostatním surovinám do hrnce. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut.⁠
  4. Mezitím propláchněte quinou a dejte ji pomalu vařit. Nakrájejte na kostičky chléb a opečte na olivovém oleji.⁠
  5. Když je zelenina měkká, odstavte hrnec a ručním mixérem rozmixujte. Pokud chcete polévku jemnější, doporučujeme propasírovat.
  6. Polévku osolte, opepřete, přidejte tymián, šťávu z pomeranče a uvařenou quinou. Nechte 5 minut probublat, aby se chutě pěkně spojily.⁠
  7. Pokud máte rádi kozí sýr, přidejte při servírování lžičku na dochucení a zasypejte chlebovými kostičkami.

 

paprikova_polevka.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte