Polévka z červené papriky. Že jste o ní ještě neslyšeli? Tak to je velká škoda, protože její chuť je naprosto perfektní a pro podzimní chladné dny je úplně nejlepším řešením, jak se zahřát.
Papriková polévka
- snadné
- do 60 minut
- Polévky, Vege & vegan
2.0
2x hodnoceno
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C a papriky nasucho opečte v troubě dohněda, trvá to asi 20 minut. Cibuli nakrájejte najemno a pomalu restujte v hrnci na olivovém oleji.
- Brambory a mrkev nakrájejte na kolečka a přidejte k cibuli. Dál pomalu restujte.
- Jakmile jsou papriky opečené, oloupejte je, překrojte, zbavte semínek a přidejte k ostatním surovinám do hrnce. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut.
- Mezitím propláchněte quinou a dejte ji pomalu vařit. Nakrájejte na kostičky chléb a opečte na olivovém oleji.
- Když je zelenina měkká, odstavte hrnec a ručním mixérem rozmixujte. Pokud chcete polévku jemnější, doporučujeme propasírovat.
- Polévku osolte, opepřete, přidejte tymián, šťávu z pomeranče a uvařenou quinou. Nechte 5 minut probublat, aby se chutě pěkně spojily.
- Pokud máte rádi kozí sýr, přidejte při servírování lžičku na dochucení a zasypejte chlebovými kostičkami.