Pappardelle s čočkovým ragú

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Hlavní chody

3.5

21x hodnoceno
Lehká inspirace tradičním boloňským ragú je z tohoto receptu cítit, ale žádné maso v něm rozhodně nehledejte. Cooking with Šůša pro vás sepsala recept plný červené čočky, po kterém vám jen tak nevyhládne.

Postup:

  1. Na pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a vše restujte cca 5 minut.
  3. Ke směsi vmíchejte loupaná rajčata, přidejte červenou čočku, tymián, sůl, pepř a vše zalijte vodou.
  4. Pánev přikryjte poklicí a vařte do změknutí čočky. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.
  5. Jakmile je čočka měkká, přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
  6. Na talíři posypte každou porci strouhaným sýrem a podávejte.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte