Pad thai s tofu

  • střední
  • do 30 minut
  • Večeře, Vege & vegan

2.6

15x hodnoceno

Rychlé, nenáročné na přípravu a hlavně výtečné! Pad thai si lidé zamilovali díky asijským bistrům, takže je na čase zkoušet tento skvělý pokrm i doma.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rýžové nudle zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, a nechte hodinu namáčet.
  2. V pánvi wok rozehřejte 3 lžíce oleje a zprudka na něm osmažte vajíčka, poté je vyjměte a odložte stranou.
  3. Do woku vložte namočené nudle a zalijte je 300 ml vroucí vody.
  4. Dochuťte rybí omáčkou a třtinovým cukrem a při vysoké teplotě restujte do změknutí nudlí (asi 15-20 minut).
  5. Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej (3 lžíce) a ze všech stran na něm dozlatova osmahněte tofu.
  6. K nudlím do woku přidejte bambusové výhonky, vejce a tofu. Nechte dvě minuty propojit.
  7. Nudle dochuťte limetkovou šťávou a případně rybí omáčkou.
  8. Jednotlivé porce posypte arašídovými oříšky, chilli papričkou (pokud nemáte rádi pálivá jídla, tak vynechte) a jarní cibulkou.

BILLA_pad_thai_s_tofu.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte