Ostružinová pěna v domácí sušence

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Dezerty a sladká jídla

5.0

1x hodnoceno

Ovocné pěny jsou v létě oblíbeným dezertem leckterého milovníka sladkého. Co ale říkáte na spojení ostružinové pěny a ovesné sušenky? Za nás naprosto geniální!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup pěna:

  1. Ostružiny umyjte a zlehka povařte s cukrem v troše vody.
  2. Malinkou porci rozvaru si dejte stranou na ozdobu, zbytek rozmixujte tyčovým mixérem a přes cedník přeceďte.
  3. Smetanu si vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone, scezenými ostružinami a dejte do lednice.

Postup sušenka:

  1. Předem rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, vejcem, vločkami a nakonec s kypřicím práškem a moukou.
  2. Jakmile vám vznikne husté a lepivé těsto, vytvořte z něj kuličky.
  3. Ty pak mezi dlaněmi rozplácněte, aby vám vznikly asi 3–5 mm vysoké placičky.
  4. Skládejte je na pečicím papírem vyložený plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 20 minut.
  5. Vychladlé sušenky slepujte ostružinovou pěnou.

GUSTO TIPY:

POKUD VÁM PĚNA ZBYDE, DÁ SE ZAMRAZIT JAKO DOMÁCÍ ZMRZLINA.

DO SUŠENKOVÉHO TĚSTA MŮŽETE DLE LIBOSTI PŘIDAT SEMÍNKA NEBO OŘÍŠKY.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte