Ovocné pěny jsou v létě oblíbeným dezertem leckterého milovníka sladkého. Co ale říkáte na spojení ostružinové pěny a ovesné sušenky? Za nás naprosto geniální!
Ostružinová pěna v domácí sušence
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup pěna:
- Ostružiny umyjte a zlehka povařte s cukrem v troše vody.
- Malinkou porci rozvaru si dejte stranou na ozdobu, zbytek rozmixujte tyčovým mixérem a přes cedník přeceďte.
- Smetanu si vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone, scezenými ostružinami a dejte do lednice.
Postup sušenka:
- Předem rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, vejcem, vločkami a nakonec s kypřicím práškem a moukou.
- Jakmile vám vznikne husté a lepivé těsto, vytvořte z něj kuličky.
- Ty pak mezi dlaněmi rozplácněte, aby vám vznikly asi 3–5 mm vysoké placičky.
- Skládejte je na pečicím papírem vyložený plech a pečte v troubě na 150 °C přibližně 20 minut.
- Vychladlé sušenky slepujte ostružinovou pěnou.
GUSTO TIPY:
POKUD VÁM PĚNA ZBYDE, DÁ SE ZAMRAZIT JAKO DOMÁCÍ ZMRZLINA.
DO SUŠENKOVÉHO TĚSTA MŮŽETE DLE LIBOSTI PŘIDAT SEMÍNKA NEBO OŘÍŠKY.