Víte, co jsou orecchiette? Jsou to nezvykle tvarované těstoviny typické pro italské město Bari. Abyste si na nich pochutnali jako na italské dovolené, smíchejte je s čerstvými rajčaty, křupavou brokolicí a čerstvou ricottou. Chuťový zážitek jako z italské restaurace je 100% zaručen!
Orecchiette s rajčaty, brokolicí a ricottou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Vege & vegan, Vaříme ze 7 surovin
4.5
2x hodnoceno
Postup
- V rendlíku osmahněte na 2 lžících olivového oleje šalotku a česnek. Přidejte rajčata vcelku, osolte, opepřete a 10 minut poduste.
- Nemíchejte, cílem je, aby rajčata zůstala celá. Uvařené těstoviny orecchiette promíchejte v zapékací nádobě s uvařenou brokolicí a podušenými rajčaty.
- Posypte rozdrobenou ricottou a zakapejte zbývajícím olivovým olejem (2 lžíce).
- Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte 30 minut.
- Před podáváním ozdobte lístky čerstvé bazalky.