Orecchiette s rajčaty, brokolicí a ricottou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan, Vaříme ze 7 surovin

4.5

2x hodnoceno

Víte, co jsou orecchiette? Jsou to nezvykle tvarované těstoviny typické pro italské město Bari. Abyste si na nich pochutnali jako na italské dovolené, smíchejte je s čerstvými rajčaty, křupavou brokolicí a čerstvou ricottou. Chuťový zážitek jako z italské restaurace je 100% zaručen!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V rendlíku osmahněte na 2 lžících olivového oleje šalotku a česnek. Přidejte rajčata vcelku, osolte, opepřete a 10 minut poduste.
  2. Nemíchejte, cílem je, aby rajčata zůstala celá. Uvařené těstoviny orecchiette promíchejte v zapékací nádobě s uvařenou brokolicí a podušenými rajčaty.
  3. Posypte rozdrobenou ricottou a zakapejte zbývajícím olivovým olejem (2 lžíce).
  4. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte 30 minut.
  5. Před podáváním ozdobte lístky čerstvé bazalky.

BILLA_CZ_orecchiette_s_rajcaty_brokolici_a_ricottou.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte