• snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Orecchiette s rajčaty, brokolicí a ricottou

Orecchiette, nezvykle tvarované těstoviny, které jsou typické pro italské město Bari. Smíchejte je s čerstvými rajčaty, křupavou brokolicí a čerstvou ricottou. Chuťový zážitek zaručen!

Postup

  1. V rendlíku osmahněte na 2 lžících olivového oleje šalotku a česnek. Přidejte rajčata vcelku, osolte je, opepřete a 10 minut poduste.
  2. Nemíchejte, cílem je, aby rajčata zůstala celá. Uvařené orecchiette promíchejte v zapékací nádobě s uvařenou brokolicí a podušenými rajčaty.
  3. Posypte rozdrobenou ricottou a zakapejte zbývajícím olivovým olejem (2 lžíce). Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zapékejte 30 minut. Před podáváním ozdobte lístky čerstvé bazalky.

BILLA_CZ_orecchiette_s_rajcaty_brokolici_a_ricottou.png