Nadívané pečené brambory

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody

3.4

5x hodnoceno
Nadívané brambory, jinak se jim také říká hasselback, se řadí mezi snadné, ale velmi chutné a žádané recepty. Markéta v troubě pro vás připravila variaci s ochucenou zakysanou smetanou, křupavou slaninou a rozpečeným sýrem. Lahůdka hodná nejen víkendového oběda.

Postup:

  1. Troubu nastavte na 200 °C.
  2. Brambory nařežte na tenké plátky, ale neprokrojte až dolů, ať zůstanou stále spojeny ve spodní části.
  3. Naskládejte je na pekáč vyložený pečicím papírem a mezery mezi plátky potřete máslem s prolisovaným česnekem.
  4. Pečte cca 1 hodinu, dle velikosti brambor tak, aby byly měkké i vevnitř. 
  5. Slaninu nakrájejte na tenké plátky, opečte na pánvi a nechte zchladnout na papírové utěrce.
  6. Jakmile se po upečení brambory pěkně rozevřou, naskládejte do mezer nakrájené plátky sýra a dejte do trouby ještě na 3 minuty, aby se sýr roztekl.
  7. Zakysanou smetanu ochuťte podle libosti, například bylinkami, česnekem, nebo jen solí a pepřem či trochou chilli.
  8. Dipem ozdobte upečené brambory, přidejte slaninu, jarní cibulku, cherry rajčaty a podávejte.

plnene-brambory_marketavtroube_listopad_influ.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte