Mrkvový dort se sýrovým krémem

  • střední
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Dezerty a sladká jídla, Snídaně

2.5

16x hodnoceno

Stále jste nenašli odvahu vyzkoušet v kavárně dort, který je upečený z mrkve? Zkuste si ho připravit sami, ať víte, že je připravený jen z těch nejlepších přísad. Těm, kteří se starají o štíhlou linii, slibujeme, že tenhle dortík si ke kávě rozhodně můžou bez výčitek dát.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Začněte předehřátím trouby na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Přebytečnou mouku pak pořádně vyklopte. Mrkve oškrábejte a nastrouhejte na jemné slzy na struhadle. Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a mandlemi.
  2. Přidejte cukr, špetku soli, mletý zázvor a čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny, tedy jogurt, mléko, rozpuštěné kokosové máslo a na závěr žloutek. Bílek pak vyšlehejte zvlášť do hutného sněhu spolu se špetkou soli. Díky troše soli sníh lépe drží a nespadne. Dejte pozor, aby všechny ingredience byly pokojové teploty, jinak se těsto může srazit. 
  3. Tekuté suroviny přilijte do velké mísy k těm sypkým a krátce promíchejte spolu s nastrouhanou mrkví. Nakonec do těsta velmi jemně vmíchejte sníh. Těsto vlijte do vysypané formy a pečte přibližně 35 minut.
  4. Upečený koláč vyzkoušejte dřevěnou špejlí a po vyndání z trouby jej nechte vychladnout ve formě. Než koláč vychladne, připravte si náplň. Smíchejte mascarpone, cottage a vanilkový cukr. Vše důkladně promíchejte metlou, aby směs byla dostatečně tuhá, ale přitom vláčná a bez hrudek.
  5. Vychladlý dort vyjměte z formy a uprostřed rozkrojte. Na spodní část dortu naneste polovinu krému. Následně přiklopte druhou polovinou dortu a jemně přitlačte. Zbylou část krému naneste na povrch a boky dortu. Nasekejte vlašské ořechy a rukou je jemně obalte po všech stranách.
  6. Dort podávejte vychlazený z lednice.

Billa_cerven02382_2_Mrkvovy_dort.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte