Mrkvánky

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla, Svačiny

3.1

13x hodnoceno
Mrkvový dort znáte, ale co třeba mrkvánky? Další sladký recept ze zeleniny od Cooking with Šůša⁠, který si vás získá svou jednoduchostí a chutí.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Máslo rozpusťte a společně s mrkví ho rozmixujte v mixéru na hladké pyré.
  2. Během mixování přilijte cca 100–150 ml vody.
  3. Hotové mrkvové pyré vlijte do mísy, přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici, špetku soli a vypracujte těsto.
  4. To pak zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice. Na pomoučeném vále vyválejte plát a⁠ vykrojte kolečka.
  5. Doprostřed každého kolečka dejte trošku marmelády, přehněte a pomocí prstů pečlivě přitlačte.
  6. Mrkvánky ještě ozdobte po obvodu koncem vidličky.
  7. Hotové kapsičky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
  8. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C cca 15 minut.⁠

mrkvanky_cws_online-cerven.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte