Mont Blanc

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Ozdoba tohoto dezertu řadě lidí připomíná zasněžené vrcholky nejvyšší hory Evropy, a proto jsme nemohli zvolit jiný název než Mont Blanc. Sněhové pusinky v kombinaci s kaštanovou náplní v tartaletce jsou zkrátka neodolatelné.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smíchejte spolku v míse pšeničkou a žitnou mouku, přidejte sůl, moučkový cukr a máslo nakrájené na kostky.
  2. Vypracujte směs a jakmile se vytvoří drobenka, přidejte zakysanou smetanu a dále hněťte, dokud se ingredience dobře nespojí.
  3. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte 20 minut v lednici odpočívat.
  4. Vychladlé těsto vyválejte, vykrojte 5 stejných kruhů a vyložte jimi malé pečící formičky.
  5. Dno každé z nich propíchejte vidličkou.
  6. Takto připravené vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180°C.
  7. Zatímco se korpus peče, připravte si šlehačku.
  8. Mixérem šlehejte kaštanové pyré, dokud nepovolí.
  9. V jiné misce vyšlehejte smetanu dotuha, přidejte moučkový cukr, lžičku vanilkového extraktu a ještě lehce prošlehejte.
  10. Pak ručně přimíchejte kaštanové pyré.
  11. Šlehačku vložte do cukrářského šáčku s nástavcem na zdobení ve tvaru hvězdy.
  12. Vyjměte upečené korpusy z formy, nechte je vyhladnout a naplňte kaštanovou šlehačkou.
  13. Připravte si pusinky.
  14. Přidejte do bílků trošku soli, vyšlehejte je do tuhé pěny a postupně za stálého míchání přidávejte moučkový cukr.
  15. Ušlehané bílky poznáte tak, že směs je lesklá, pevná a hladká.
  16. Vyložte plech pečícím papírem a lžičkou na něj nanášejte malé pusinky z vyšlehaných bílků.
  17. Vložte je do trouby a pečte 10 - 15 minut při 180°C.
  18. Hotové pusinky položte na vrch každého dortíku a podávejte.

Tip

Aby vám vzniklo nadýchané těsto, které není příliš tvrdé, hněťte ho jen krátce a před pečením nechte pořádně vychladit.

mont-blanc-gusto-1920x1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte