Mini galetky s jahodami

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla

4.7

3x hodnoceno
Už jste někdy zkusili domácí galetky? Snadno je můžete připravit i kompletně veganské, plné voňavých jahod a mandlí. Víkendové pečení je jasné! Z dané porce ingrediencí sice zvládnete šest galetek, ale jsou tak skvělé, že o ty dvě zbylé se nebudete chtít dělit s nikým dalším.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
  2. Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
  3. Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
  4. Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
  5. Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
  6. Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
  7. Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
  8. Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.⁠

jahodove-galetky_maruskaveg_online-cerven.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte