Mini galetky s jahodami
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla
4.7
3x hodnoceno
Postup:
- Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
- Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
- Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
- Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
- Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
- Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
- Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
- Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.