Mini galetky s jahodami
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty
0.0
0x hodnoceno
Už jste někdy zkusili domácí galetky? Snadno je můžete připravit i kompletně veganské, plné voňavých jahod a mandlí. Víkendové pečení je jasné! Z dané porce ingrediencí sice zvládnete šest galetek, ale jsou tak skvělé, že o ty dvě zbylé se nebudete chtít dělit s nikým dalším.
Postup:
- Den předem nebo alespoň na 4 hodiny si namočte kešu ořechy.
- Poté je sceďte a rozmixujte s tofu, šťávou z citronu, javorovým sirupem a rostlinným mlékem.
- Jahody omyjte, zbavte zelené šťopky a nakrájejte na čtvrtiny.
- Listová těsta rozviňte a z každého vykrojte tři kolečka o průměru 16 cm.
- Doprostřed dejte vytvořenou směs z tofu a nechte volný okraj 3 cm.
- Na "tofutvaroh" dejte i nakrájené jahody a plátky mandlí.
- Okraje pomažte javorovým sirupem a poskládejte dovnitř tak, abyste jahody co nejvíce schovali.
- Potřete těsto sirupem z vnější strany a pečte cca 20 minut na 220 °C.