Mini burger s gorgonzolovou omáčkou

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vaříme do 30 min

4.3

3x hodnoceno

Burger v mini provedení? To je přece ta nejlepší varianta pro grilovací sezónu! Každý může ochutnat a díky rychlejší přípravě nasytíte o něco víc hladovců. S gorgonzolovou omáčkou je navíc neodolatelný.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve pokrájejte najemno jarní cibulku a nastrouhejte parmezán.
  2. Obě ingredience společně s pepřem, solí a rybí omáčkou zapracujte do mletého hovězího a vepřového masa a vytvarujte 4 přibližně stejně velké burgery.
  3. Mezitím do mističky dejte jogurt, majonézu, hrubozrnnou hořčici a nastrouhaný parmezán s gorgonzolou, dochuťte pepřem, bylinkami a případně dosolte.
  4. Omyté rajče nakrájejte na plátky, natrhejte listy ledového salátu a rozkrojte bulky a vrhněte se na grilování.
  5. Maso grilujte podle preferencí z obou stranu (ideálně medium rare) společně s klobouky žampionů nebo portobella.
  6. Na spodní část bulky dejte tenkou vrstvu omáčky, ledový salát, potom ogrilované maso, sýrovou omáčku, portobello, navrch rajče a přiklopte druhou půlkou bulky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte