Burger v mini provedení? To je přece ta nejlepší varianta pro grilovací sezónu! Každý může ochutnat a díky rychlejší přípravě nasytíte o něco víc hladovců. S gorgonzolovou omáčkou je navíc neodolatelný.
Mini burger s gorgonzolovou omáčkou
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Vaříme do 30 min
4.3
3x hodnoceno
Postup
- Nejprve pokrájejte najemno jarní cibulku a nastrouhejte parmezán.
- Obě ingredience společně s pepřem, solí a rybí omáčkou zapracujte do mletého hovězího a vepřového masa a vytvarujte 4 přibližně stejně velké burgery.
- Mezitím do mističky dejte jogurt, majonézu, hrubozrnnou hořčici a nastrouhaný parmezán s gorgonzolou, dochuťte pepřem, bylinkami a případně dosolte.
- Omyté rajče nakrájejte na plátky, natrhejte listy ledového salátu a rozkrojte bulky a vrhněte se na grilování.
- Maso grilujte podle preferencí z obou stranu (ideálně medium rare) společně s klobouky žampionů nebo portobella.
- Na spodní část bulky dejte tenkou vrstvu omáčky, ledový salát, potom ogrilované maso, sýrovou omáčku, portobello, navrch rajče a přiklopte druhou půlkou bulky.