Meruňková zmrzlina

  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Že je na výrobu domácí zmrzliny potřeba zmrzlinovač? Ale kdepak, ve finále to není zas tak složité. Využijte meruňkové sezony a vyzkoušejte tento skvělý recept, o který se s námi podělila Maruškaveg. Základní gramáž na jednu vaničku jsme dali pro 4 osoby, ale opravdu záleží na tom, jak velkou porci pro jednoho uděláte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kešu ořechy namočte alespoň na 4 h do čisté vody.

  2. Meruňky si omyjte, rozdělte na poloviny a z každé vyndejte pecku.

  3. Společně s kešu ořechy, agáve sirupem a kokosovým mlékem je vložte do mixéru. Rozmixujte dohladka a přendejte do nádoby, kterou pak můžete dát i do mrazáku.

  4. Do připraveného krému přidejte nakrájenou čokoládu a meruňky na kousky.

  5. Nechte v mrazáku 6–8 hodin, během toho můžete několikrát promíchat.

  6. Pokud budete zmrzlinu konzumovat později, je lepší ji nechat před podáváním pár minut při pokojové teplotě, aby šla dobře nabrat.

merunkova-zmrzlina_influ_maruska.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte