Meruňková zmrzlina
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla, Svačiny
4.0
4x hodnoceno
Postup
-
Kešu ořechy namočte alespoň na 4 h do čisté vody.
-
Meruňky si omyjte, rozdělte na poloviny a z každé vyndejte pecku.
-
Společně s kešu ořechy, agáve sirupem a kokosovým mlékem je vložte do mixéru. Rozmixujte dohladka a přendejte do nádoby, kterou pak můžete dát i do mrazáku.
-
Do připraveného krému přidejte nakrájenou čokoládu a meruňky na kousky.
-
Nechte v mrazáku 6–8 hodin, během toho můžete několikrát promíchat.
-
Pokud budete zmrzlinu konzumovat později, je lepší ji nechat před podáváním pár minut při pokojové teplotě, aby šla dobře nabrat.