Masové koule s rajčaty

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.4

10x hodnoceno

Klasika, která neomrzí ani za mnoho let. Přesně o tom je rajčatová omáčka s masovými koulemi. S naším receptem si ji navíc můžete uvařit hezky od základu. Budete mít tedy jistotu, že jsou v ní jen samé čersvé a dobré ingredience.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Mleté hovězí maso smíchejte ve velké míse s oregánem, hořčicí, vejcem, strouhankou a pořádně promíchejte.
  2. Důkladně osolte, opepřete a směs ochutnejte syrovou. Pokud se vám zdá dobrá, opeču malý kousek na pánvi, ať víte, jak chutná hotový.
  3. Koule opečte a nakonec dejte dovařit do hotové omáčky na cca 5 minut. ⁠
  4. Do rendlíku dejte nahrubo pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájená rajčata, přiklopte a nechte cca 20 minut podusit.
  5. Občas koukněte a případně přidejte maličko vody.
  6. Směs pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a troškou cukru. S cukrem opatrně, neděláte rajskou omáčku.⁠

masove_koule.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte