• snadné
  • do 30 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Masové koule s rajčaty

Klasika, která neomrzí ani za mnoho let. Přesně o tom je omáčka s masovými koulemi a rajčaty, kterou si můžete uvařit hezky od základu.

Postup

  1. Maso smíchejte ve velké míse s oregánem, hořčicí, vejcem, strouhankou a pořádně promíchejte.
  2. Důkladně osolte, opepřete a směs ochutnejte syrovou. Pokud se vám zdá dobrá, opeču malý kousek na pánvi, ať víte, jak chutná hotový.
  3. Koule opečte a nakonec dejte dovařit do hotové omáčky na cca 5 minut. ⁠
  4. Do rendlíku dejte nahrubo pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájená rajčata, přiklopte a nechte cca 20 minut podusit.
  5. Občas koukněte a případně přidejte maličko vody.
  6. Směs pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a troškou cukru. S cukrem opatrně, neděláte rajskou.⁠

masove_koule.png