Makovec s citronovou polevou a pistáciemi

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.3

34x hodnoceno

Makovec, nebo makovník? Ať už mu říkáte jakkoliv, odpolední sladká tečka ke kávě je za nás naprosto jasná. Spojení sladkého těsta s mákem a lehce kyselé citronové polevy je osvědčené a snad všemi generacemi milované. V našem podání má navíc ještě křupavé a voňavé pistácie.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Ve větší míse nejprve smíchejte všechny suché ingredience: mouku, cukr, mák a kypřicí prášek.
  2. Poté do směsi postupně přilévejte mléko, olej a přidejte vejce.
  3. Dobře promíchejte a vypracujte tekuté těsto.
  4. Přelijte ho do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C cca 30 minut.
  5. Upečenost zkontrolujte špejlovým testem. Jakmile je makovec hotový, nechte ho vychladnout.
  6. Chvíli před úplným vychladnutím si připravte citronovou polevu, smícháním šťávy z citronu, vody a moučkového cukru.
  7. Tu poté rozlijte po povrchu celého makovce a na závěr ho zasypte nadrcenými pistáciemi.

GUSTO TIP:

NA FINÁLNÍ OZDOBU SE HODÍ I ČERSTVÁ KŮRA Z BIO CITRONU.

POKUD VÁM NEMLETÝ MÁK NEVYHOVUJE, MŮŽETE HO NAHRADIT MLETÝM.

makovec_leden_online_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte