Letní minestrone

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně neexistuje, proto se nápadům meze nekladou. Původně ale šlo spíše o skromnější jídlo.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej a slaninu nakrájenou na kousky na něm opékejte přibližně 3 minuty.
  2. Česnek nasekejte, mrkev, cibuli, fenykl a předem oloupaný řapíkatý celer nakrájejte na kousky a přidejte do hrnce.
  3. Přisypte také bobkový list a tymián. Opékejte ještě zhruba 7 minut, dokud nezačne zelenina chytat tmavou barvu.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak, pesto, rajčata nakrájená nahrubo, rajčata z konzervy, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
  5. Jakmile se začne polévka vařit, vsypte do ní těstoviny, zamíchejte a vařte na středním plameni 8–10 minut, dokud nebudou těstoviny uvařené na skus.
  6. Nakonec přidejte nakrájenou kapustu a slité a propláchnuté fazole.
  7. Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a ještě vše společně prohřívejte 3–4 minuty.
  8. Hotovou polévku servírujte do hlubokých talířů a na závěr posypte hoblinkami parmezánu.

GUSTO TIP:

TVRDOU KŮRKU Z PARMEZÁNU MŮŽETE V POLÉVCE VYVAŘIT, DODÁ JÍ VÍC CHUTI. JEN JI PAK NEZAPOMEŇTE VYLOVIT A VYHODIT.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte