Minestrone – italská hustá polévka, ve které najdete opravdu hodně zeleniny! Především rajčata, celer, fazole nebo třeba mrkev. My jsme ji navíc doplnili těstovinami, voňavou slaninou a bazalkovým pestem. Jasně daný recept totiž úplně neexistuje, proto se nápadům meze nekladou. Původně ale šlo spíše o skromnější jídlo.
Letní minestrone
- snadné
- do 60 minut
- Polévky
4.7
3x hodnoceno
Postup:
- V hrnci rozehřejte na středním plameni olivový olej a slaninu nakrájenou na kousky na něm opékejte přibližně 3 minuty.
- Česnek nasekejte, mrkev, cibuli, fenykl a předem oloupaný řapíkatý celer nakrájejte na kousky a přidejte do hrnce.
- Přisypte také bobkový list a tymián. Opékejte ještě zhruba 7 minut, dokud nezačne zelenina chytat tmavou barvu.
- Vmíchejte rajčatový protlak, pesto, rajčata nakrájená nahrubo, rajčata z konzervy, zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
- Jakmile se začne polévka vařit, vsypte do ní těstoviny, zamíchejte a vařte na středním plameni 8–10 minut, dokud nebudou těstoviny uvařené na skus.
- Nakonec přidejte nakrájenou kapustu a slité a propláchnuté fazole.
- Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a ještě vše společně prohřívejte 3–4 minuty.
- Hotovou polévku servírujte do hlubokých talířů a na závěr posypte hoblinkami parmezánu.
GUSTO TIP:
TVRDOU KŮRKU Z PARMEZÁNU MŮŽETE V POLÉVCE VYVAŘIT, DODÁ JÍ VÍC CHUTI. JEN JI PAK NEZAPOMEŇTE VYLOVIT A VYHODIT.