Květákový krém

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Květák, nebo brokolice? Tomu říkáme otázka na tělo. Dnes dáváme přednost těmto bílým “růžičkám” a zkoušíme květákový krém od Cooking with Šůša. Chcete taky? Kdo ho miluje, určitě neodeolá!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1.  V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, růžičky květáku a brambory.

  2. Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí zeleniny.

  3. Polévku rozmixujte mixérem dohladka a poté ji vraťte zpět do hrnce.

  4. Do polévky vlijte smetanu, přidejte nastrouhaný sýr Grana Padano a polévku ještě lehce prohřejte, aby se sýr rozpustil.

  5. Před podáváním polévku ozdobte opečeným květákem a bagetkami.⁠

influ_unor_cws_kvetakovykrem.png

Sdílejte