Kuskus s chřestem, sušenými rajčaty a fetou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Kuskus je vděčná surovina, nenáročná na přípravu i skladování. Díky tomu je často vnímána jako perfektní ingredience při vaření rychlých a snadných jídel. A my nemůžeme než souhlasit. Právě proto jsme do nového jarního čísla zařadili hned dva kuskusové recepty, toto je jeden z nich. Kuskus s chřestem, sušenými rajčaty a sýrem feta.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Zeleninový vývar podle potřeby dosolte a dejte vařit.
  2. Jakmile začne vřít, sundejte ho z plotny, přisypte do něj kuskus, zalijte olejem z rajčat a přiklopte poklicí.
  3. Nechte odstát do úplného vstřebání tekutiny a změknutí kuskusu.
  4. Mezitím umyjte mladý chřest, odstraňte dřevnaté konce a očištěné stonky nakrájejte na menší kousky.
  5. Na pánvi rozehřejte trochu oleje z rajčat, přidejte nadrobno nakrájený česnek a krátce orestujte, aby se rozvoněl.
  6. Přidejte kousky chřestu, okořeňte solí, pepřem a restujte několik minut doměkka.
  7. Na závěr přidejte rajčata nakrájená nadrobno, nasekaný rozmarýn a lehce prohřejte. 
  8. Hotový kuskus dochuťte pepřem a promíchejte. Přihoďte do něj restovanou zeleninu a šťávy z citrusových plodů.
  9. Promíchejte společně se sýrem a na závěr ozdobte třeba klíčky.

 

GUSTO TIP:

PŘIPRAVTE SI DVOJNÁSOBNÉ MNOŽSTVÍ ZÁKLADNÍHO KUSKUSU A ZUŽITKUJTE HO V NAŠEM DALŠÍM RECEPTU – KUSKUSOVÝCH KULIČKÁCH.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte