Kuřecí roláda s vařeným chřestem a opečeným bramborem
- střední
- více než 60 minut
- 4 roční období, Recepty
4.7
7x hodnoceno
Chcete si během vaření trochu vyhrát? Pak určitě vyzkoušejte recept z našeho jarního čísla magazínu Gusto. Kuřecí roládka je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to!
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C. Chřest oloupejte a zbavte tužších konců.
- Cibuli nakrájejte nadrobno. Řízky naklepejte, osolte a opepřete.
- Rozložte na ně slaninu, špenát, doprostřed sušená rajčata a zabalte do rolády.
- Svažte provázkem a opečte na oleji ze všech stran dozlatova. Přendejte do pekáče a přidejte tymián.
- Do pánve s výpekem přisypte cibulku, osmahněte dohněda a podlijte vínem. Nechte provařit a přelijte přes rolády.
- Přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Brambory promastěte olejem, osolte a vložte do trouby na 20 minut.
- Ve vroucí osolené vodě povařte chřest asi 30 vteřin a poté přendejte na talíř.
- Jakmile jsou rolády hotové, přeceďte výpek do rendlíku, krátce provařte a poté zahustěte máslem.
- Brambory na talíři rozšťouchejte, k chřestu přidejte rozkrojenou roládu, přelijte výpekem a ozdobte pažitkou.