Kuřecí křídla po vietnamsku s voňavou rýží

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Křupavá kuřecí křídla jsou jistotou řady grilovaček. Snadná na přípravu a chuťově dotažená, přesně taková je naše verze s asijským šmrncem. Výhodou také je, že tento recept můžete připravit klasicky v troubě a s voňavou přílohou navíc!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kuřecí křídla omyjte a osušte.
  2. Připravte si misku na marinádu.
  3. Smíchejte med, teriyaki, sojovou omáčku a přidejte rozmačkaný česnek.
  4. Zakápněte půlkou limetky.
  5. Nasekejte koriandr a spolu s lžičkou oleje a chilli přidejte do omáčky.
  6. Dle chuti můžete ještě dosolit.
  7. Kuřecí křídla nechte přes noc marinovat.
  8. Rýži dejte do vody v poměru 1:1 a vařte na mírném plameni 15 až 20 minut.
  9. Do vychladlé rýže přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
  10. Kuřecí křídla pečte ideálně na grilu.
  11. V troubě na horkovzduchu při 180 °C trvá upečení cca 20 minut.
  12. Křídla podávejte posypaná krátce orestovanými sezamovými semínky a v případě chuti zakápnuté limetkou.

MartektUP_Billa_Cervenec_kureci_kridla.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte