Kuřecí gyros se zeleninou a lokšemi

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Hledáte recept na gyros s kuřecím masem? Tato masová klasika je oblíbená v mnoha státech celého světa, naše země není výjimkou. My jsme se ale rozhodli udělat menší změnu – maso spolu se zeleninou podáváme v domácí lokši!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte lokše podle našeho receptu.
  2. Vykostěné kuřecí stehenní řízky osolte, posypte kořením na gyros a potřete rozmačkaným česnekem.
  3. Poté maso zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, důkladně promasíruje a nechte chvíli marinovat.
  4. Naložené maso pečte z každé strany přibližně 4–5 minut na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem a poté ho nechte ještě několik minut odpočinout.
  5. Nakonec maso nakrájejte na tenké nudličky.
  6. Červené zelí očistěte, nakrájejte na tenké proužky, osolte a pomačkejte. Zelí změkne a lehce pustí vodu, tu pak slijte.
  7. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte také na plátky. Rukolu opláchněte, pokud je potřeba.
  8. Tzatziki: Okurku nastrouhejte nahrubo a osolte ji. Po chvíli pustí šťávu, kterou z ní důkladně vymačkejte a vylijte.
  9. Přidejte jogurt, šťávu z citronu, olej, rozmačkaný česnek a dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou mátu s koprem a dochuťte pepřem.
  10. Připravte si lokši, vložte do ní kousky nakrájeného gyrosu, připravenou zeleninu a vše hojně pokapejte připravenými tzatziki.
  11. Zabalte tak, aby vám z lokše nic nevypadlo, a podávejte.

GUSTO TIP:

POKUD NECHCETE DĚLAT LOKŠE, SÁHNĚTE TŘEBA PO KLASICKÉ TORTILLE.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte