Kuře z jednoho pekáčku s kuskusem
- snadné
- více než 60 minut
- 4 roční období, Recepty
2.7
77x hodnoceno
Kuře a k tomu lahodná příloha? Naprosto ideální jídlo pro nedělní hostinu. Osvědčené recepty zkrátka neomrzí, ale my jsme tomu našemu kuřecímu dali trochu jiný háv. Podívejte se!
- Kuře osušte kuchyňskou utěrkou. Zevnitř i zvenčí důkladně prosolte a dovnitř vložte snítku tymiánu s rozmarýnem. Nožičky k sobě svažte provázkem.
- Troubu rozehřejte na 220 °C (horkovzduch na 205 °C). Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kousky a přendejte do pekáčku. Zalijte cca 150 ml vody, aby nám voda nezalila zeleninu po okraj. Na ni dejte kuře a před pečením ještě poklaďte plátky másla.
- Vložte do trouby bez přikrytí a s přeléváním pečte v kuse cca 50 minut. Výsledná doba záleží na velikosti kuřete.
- Mezitím si připravte přílohu v podobě kuskusu. Zalijte ho vroucí vodou v poměru 1:2 ve prospěch vody. Zamíchejte do něj lístky tymiánu, spolu se solí dle chuti. Nechte pod pokličkou odstát 10 minut.
- Hotové kuře podávejte s pečenou zeleninou a kuskusem zalitým výpekem.