Kuře z jednoho pekáčku s kuskusem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

2.6

70x hodnoceno

Kuře a k tomu lahodná příloha? Naprosto ideální jídlo pro nedělní hostinu. Osvědčené recepty zkrátka neomrzí, ale my jsme tomu našemu kuřecímu dali trochu jiný háv. Podívejte se!

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. Kuře osušte kuchyňskou utěrkou. Zevnitř i zvenčí důkladně prosolte a dovnitř vložte snítku tymiánu s rozmarýnem. Nožičky k sobě svažte provázkem.
  2. Troubu rozehřejte na 220 °C (horkovzduch na 205 °C). Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kousky a přendejte do pekáčku. Zalijte cca 150 ml vody, aby nám voda nezalila zeleninu po okraj. Na ni dejte kuře a před pečením ještě poklaďte plátky másla.
  3. Vložte do trouby bez přikrytí a s přeléváním pečte v kuse cca 50 minut. Výsledná doba záleží na velikosti kuřete. 
  4. Mezitím si připravte přílohu v podobě kuskusu. Zalijte ho vroucí vodou v poměru 1:2 ve prospěch vody.  Zamíchejte do něj lístky tymiánu, spolu se solí dle chuti. Nechte pod pokličkou odstát 10 minut.
  5. Hotové kuře podávejte s pečenou zeleninou a kuskusem zalitým výpekem.

Billa_ONLINE_Leden_2020_kure.jpg

Sdílejte