Kuře z jednoho pekáčku s kuskusem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.2

103x hodnoceno

Kuře a k tomu lahodná příloha? Naprosto ideální jídlo pro nedělní hostinu. Osvědčené recepty zkrátka neomrzí, ale my jsme tomu našemu kuřecímu dali trochu jiný háv. Podívejte se, jak připravíte oběd z jednoho pekáčku!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kuře osušte kuchyňskou utěrkou. Zevnitř i zvenčí důkladně prosolte a dovnitř vložte snítku tymiánu s rozmarýnem. Nožičky k sobě svažte provázkem.
  2. Troubu rozehřejte na 220 °C (horkovzduch na 205 °C). Zeleninu očistěte, nakrájejte na větší kousky a přendejte do pekáčku. Zalijte cca 150 ml vody, aby nám voda nezalila zeleninu po okraj. Na ni dejte kuře a před pečením ještě poklaďte plátky másla.
  3. Vložte do trouby bez přikrytí a s přeléváním pečte v kuse cca 50 minut. Výsledná doba záleží na velikosti kuřete. 
  4. Mezitím si připravte přílohu v podobě kuskusu. Zalijte ho vroucí vodou v poměru 1:2 ve prospěch vody. Zamíchejte do něj lístky tymiánu, spolu se solí dle chuti. Nechte pod pokličkou odstát 10 minut.
  5. Hotové kuře podávejte s pečenou zeleninou a kuskusem zalitým výpekem.

Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)

Energie 1149 kcal/4803 kJ
Bílkoviny 68 g
Tuky 47 g
Nasycené tuky 17 g
Sacharidy 115 g
Cukr 9 g
Vláknina 17 g

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte