Křupavý falafel se salátem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

4.1

10x hodnoceno

Falafel se tradičně podává na Blízkém východě. Svou oblibu si však získal po celém světě. Tuhle cizrnovou pochoutku si můžete dopřát na spoustu způsobů. Ať už si ho dáte do wrapu, sníte ho jen tak nebo s ním vylepšíte čerstvý salát, zaručujeme, že ani v jednom případě nešlápnete vedle.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cizrnu si den předem namočte do vody.
  2. Druhý den ji důkladně propláchněte (nevařte ji), vložte do mixéru s oloupanou cibulí, česnekem, petrželkou, olejem, kmínem,⁠ solí a pepřem.⁠
  3. Rozmixujte dohladka a přendejte do mísy.
  4. Přidejte mouku a promíchejte.
  5. Rozpalte si pánvičku s olejem, vytvarujte placičky a smažte z obou stran. 
  6. Podávejte s rukolou, avokádem, cherry rajčaty a zasypte sezamovými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte