Křupavé košíčky s hlívou a žampiony

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Svačiny

4.0

4x hodnoceno
Košíčky z listového těsta? Chuťovka, která nikdy nezklame. Dnešní recept je jako stvořený pro milovníky hub, hlavně žampionů a hlívy ústřičné. V obchodech tyto houby seženete bez problémů a za přívětivou cenu. Jdeme na to!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C a vymažte olejem formu na muffiny.
  2. Listové těsto rozdělte na dvanáct cca stejně velkých kousků, rozdělte do formiček, vystelte pečicím papírem a zasypte suchým hrachem nebo fazolemi.
  3. Pečte v troubě cca 6 minut, aby se košíčky lehce předpekly. Najemno nakrájejte červenou cibuli a krátce ji orestujte na másle.
  4. Přisypte houby a krátce restujte doměkka. Na závěr osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.
  5. Odstavte z plamene a nechte vychladnout. Jakmile je směs vlažná, vmíchejte kozí sýr a vejce.
  6. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo, a plňte předpečené košíčky (nezapomeňte vyndat pečicí papír s luštěninou).
  7. Na závěr zasypte kuličkami červeného pepře a krátce dopečte v troubě na 160 °C (cca 15 minut dozlatova).

houbove-kosicky_online_srpen_BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte