Křupavé brambory pečené v troubě

  • snadné
  • do 60 minut
  • Přílohy, Vaříme ze 7 surovin

3.1

145x hodnoceno

Chuť brambor se do Evropy dostala už v 16. století a od té doby je nenahraditelnou pochoutkou. Vůně pečených brambor je po jejich rozříznutí zcela neodolatelná. Pokud máte rádi bylinky, ze zkušenosti radíme – zkuste tymián a rozmarýn.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Brambory omyjte a vařte je po dobu 20 minut v osolené vodě.
  2. Osušte je a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Lehce každou bramboru zmáčkněte, až praskne.
  4. Pokapejte je olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do předehřáté trouby.
  5. Pečte asi 25 minut při 220 °C dozlatova a po okrajích dokřupava.
  6. Vytáhněte je z trouby a posypejte nasekanou pažitkou.

BILLA_Gusto_krupavebrambory.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte