Krémové rizoto s lososem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Recepty

3.1

10x hodnoceno

Skvělé krémové rizoto je typický italský pokrm. Nepleťte si ho s rizotem ze školních jídelen, toto je mnohem lepší a potěší kdejakého labužníka. :)

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  2. Osolte filety lososa, položte na plech a pečte zhruba 15 až 20 minut.
  3. Upečené filety nakrájejte na menší kousky a dejte bokem.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte do změknutí.
  5. Přidejte najemno nakrájený česnek a opékejte zhruba další minutu.
  6. Přisypte rýži a dobře promíchejte s česnekem a šalotkou.
  7. Následně přidejte lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
  8. Za stálého míchání nechte vývar postupně odpařit.
  9. Jakmile se odpaří, přidejte další 1/5 vývaru a celý postup opakujte, dokud nemáte všechen vývar spotřebovaný.
  10. Rizoto vařte, dokud není rýže hotová, ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra.
  11. Na závěr k rizotu přimíchejte parmezán, hrášek a lososa a podle chuti osolte a opepřete.

influ_mhm_brezen_rizoto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte