Krémová polévka z pečeného česneku

  • snadné
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Jednoduchá polévka, která získá díky pečenému česneku neskutečnou chuť. Navíc v ní není ani gram mouky na zahuštění, takže další plus. Markéta v troubě zkrátka ví, kterým podzimním receptem zaujmout. Jdeme vařit!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 175 °C. Neoloupané palice česneku zakápněte olivovým olejem a jednotlivě zabalte do kousku alobalu.
  2. Dejte péct do rozehřáté trouby na 20–30 minut do úplného změknutí.
  3. V hrnci rozehřejte máslo, zpěňte nakrájenou šalotku a krátce zarestujte očištěné brambory na menší kostky.
  4. Zalijte vývarem, opepřete, osolte jen pokud není vývar slaný, vhoďte i upečený česnek vymačkaný ze slupek a vařte do změknutí brambor, cca 15 minut.
  5. Poté rozmixujte ponorným mixerem, zalijte smetanou (cca 150 ml, dle chuti) a nechte 2 minuty provařit.
  6. Nastrouhejte muškátový oříšek, promíchejte a případně dochuťte.
  7. Podávejte například s krutony, nasekanými bylinkami, sýrem či opečenou slaninou.

cesnecka_marketa_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte