Do pekáče, jako příloha, ale také hlavní surovina pro nedělní polévku. Brambory nechybí v mnoha receptech, často opravdu nezapomenutelných. Co byste ale řekli na krém z pečených brambor, kterému dodá skvělé aroma pečená i uzená paprika? Pro sychravé dny naprosto ideální spojenec.
Krém z pečených brambor se špetkou uzené papriky
- střední
- do 30 minut
- Polévky, Vaříme do 30 min
3.0
6x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejete na 250°C.
- Mezitím si rozkrájejte vařené brambory.
- Ty společně s paprikou promíchejte v oleji a vyskládejte na plech.
- Skládejte tak, aby byla slupka od papriky otočená směrem vzhůru.
- Vložte do trouby, ztlumte teplotu na 220 °C a pečte 15 minut.
- V hrnci orestujte cibuli do zlatova a přihoďte plátky česneku.
- Přisypejte opečené brambory z pekáče, uzenou papriku a lehce zarestujte.
- Vše zalijte vývarem, nechte chvíli projít varem a rozmixujte.
- Dochuťte sýrem, solí a pepřem.
- Pečenou papriku očistěte od slupky, polovinu nakrájejte na nudličky a druhou rozmixujte v bramborovém krému.
- Polévku zdobte paprikou, tymiánem a strouhaným sýrem Grana Padano.
Tip
Pokud si přejete veganskou verzi, použijte místo sýra rostlinnou smetanu.