Krém z pečených brambor se špetkou uzené papriky

  • střední
  • do 30 minut
  • Polévky, Vaříme do 30 min

3.0

6x hodnoceno

Do pekáče, jako příloha, ale také hlavní surovina pro nedělní polévku. Brambory nechybí v mnoha receptech, často opravdu nezapomenutelných. Co byste ale řekli na krém z pečených brambor, kterému dodá skvělé aroma pečená i uzená paprika? Pro sychravé dny naprosto ideální spojenec.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejete na 250°C.
  2. Mezitím si rozkrájejte vařené brambory.
  3. Ty společně s paprikou promíchejte v oleji a vyskládejte na plech.
  4. Skládejte tak, aby byla slupka od papriky otočená směrem vzhůru.
  5. Vložte do trouby, ztlumte teplotu na 220 °C a pečte 15 minut.
  6. V hrnci orestujte cibuli do zlatova a přihoďte plátky česneku.
  7. Přisypejte opečené brambory z pekáče, uzenou papriku a lehce zarestujte.
  8. Vše zalijte vývarem, nechte chvíli projít varem a rozmixujte.
  9. Dochuťte sýrem, solí a pepřem.
  10. Pečenou papriku očistěte od slupky, polovinu nakrájejte na nudličky a druhou rozmixujte v bramborovém krému.
  11. Polévku zdobte paprikou, tymiánem a strouhaným sýrem Grana Padano.

Tip

Pokud si přejete veganskou verzi, použijte místo sýra rostlinnou smetanu.

MarketUP_Gusto_Zari00594_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte