Králík se špenátem a bramborovými šiškami

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.2

9x hodnoceno

Mladé maso se během jaro konzumuje běžně. Červené hovězí nahrazuje například jehněčí nebo králík. Ten náš ve slanině s bramborovými šiškami aspiruje na oblíbence letošního velikonočního menu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 190 °C. Cibuli nakrájejte na měsíčky a vložte do připraveného pekáče spolu s bobkovými listy.
  2. Králičí stehna osolte a opepřete z obou stran. Ke každému kusu přiložte snítku šalvěje a zabalte do anglické slaniny.
  3. Upevněte provázkem a položte do pekáče. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 20 minut při 190 °C, poté snižte na 170 °C a pečte 1,5 hodiny.
  4. Průběžně podlévejte zbylým vínem, případně vývarem nebo vodou. Jakmile je králík hotový, přeceďte výpek do rendlíku a krátce zavařte.
  5. Přidejte do něj studené máslo a zašlehejte. Ochutnejte a případně dosolte. Podávejte se špenátem a bramborovými šiškami.

Postup špenát

  1. Cibulku nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejte na pánvi lžíci oleje a nechte cibuli zesklovatět, poté přidejte česnek.
  2. Jakmile se krásně rozvoní, přihoďte čerstvý špenát, krátce orestujte a dosolte. Poté můžete podávat.

Postup bramborové šišky

  1. Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a dejte vařit. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, mouku a sůl.
  2. Vypracujte nelepivé bramborové těsto, které rozdělte na 40g kousky a vyválejte z nich šišky.
  3. Vařte je 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vychladlé šišky opečte před servírováním na sádle.

Gusto_jaro_kralik.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte