Králík na letní zelenině

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Hledáte letní inspiraci, která není jen o salátech a studených polévkách? Náš recept na králičí maso s letní zeleninou je tou pravou volbou, která vás dostane do kolen.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Jednotlivé porce králíka natřete pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem. Osolte a opepřete.
  2. Připravte si širokou pánev s vysokým okrajem a rozehřejte v ní olej. Porce králíka vložte do rozpáleného oleje a ze všech stran je dozlatova opečte.
  3. Maso přemístěte i s výpekem do zapékací nádoby, přidejte všechnu zeleninu, kterou osolte, přihoďte tymián a zalijte bílým vínem.
  4. Přikryjte pokličkou nebo utěsněte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
  5. Pečte doměkka, asi 50 minut podle výkonu trouby. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem a obracejte. Podlévat není třeba, protože zelenina pustí vodu.
  6. Před servírováním částečně vyloupejte hrášek, zbytek nechte v luscích. Servíruje s rozpečenou bagetou.

BILLA_CZ_kralik_na_letni_zelenine.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte