Kořeněné tacos s pečeným květákem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Večeře, Vege & vegan

2.0

3x hodnoceno

Premiéra přípravy domáchích tortill vás hned nadchne a pocit výsledku bude k nezaplacení. V kombinaci s květákem jak ho neznáte, to bude skvělá dobrota. Doby, kdy jste znali pouze smažené květákové hlavičky jsou pryč. Objevte kouzlo pečeného květáku v kurkumě nebo na kari.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Sezamová semínka nasucho pražte, dokud nezačnou měnit barvu.
  2. Ještě teplé je pak vsypejte do víceúčelového mixéru, přidejte olivový olej a rozmixujte.
  3. Přidejte špetku soli a mixujte, dokud nevznikne pasta.
  4. Květák omyjte a povařte 7 minut v osolené vodě. Osušte ho a promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a posypte římským kmínem a kurkumou.
  5. Vložte do zapékací mísy a pečte 20 minut při 200 °C.
  6. Zatímco se květák peče, připravte si tortilly.
  7. Hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva smíchejte, přidejte lžici oleje a 250 ml vlažné vody a vypracujte hladké těsto.
  8. Těsto rozdělte cca na 10 dílů, z každého dílu vytvarujte kouli a nechte 10 minut ležet.
  9. Na pomoučené ploše vyválejte tenké tortilly o průměru přibližně 22 cm.
  10. Tortilly opékejte na rozpálené pánvi asi 20 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte další 15–20 sekund z druhé strany.
  11. Pečený květák rozdělte na menší růžičky, vložte do mísy, přidejte strouhané čerstvé zelí, jemně nakrájené plátky ředkviček a posekané lístky koriandru.
  12. Přidejte chilli papričky nakríjené na tenké kroužky, osolte, opepřete, přelijte citrónovou šťávou a všechno odbře promíchejte.
  13. Zeleninovou náplň položte na horké tortilly.
  14. Každou tortillu přelijte trochou pasty tahini.
  15. Smotejte a ihned podávejte.

Tip

Pokud chcete zrychlit přípravu a udělat tak rychlý pokrm, můžete použít koupené tortily, které stačí před naplněním jen ohřát.

shutterstock_419230888_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte