Jsou zdravé, chutné a během jara a Velikonoc v naší kuchyni naprosto běžné. Ano, řeč je o kopřivách! Uvařte si doma krémovou polévku plnou vitaminů, která vás postaví na nohy.
Kopřivová krémová polévka
- snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vaříme do 30 min
3.5
62x hodnoceno
Postup
- Cibuli nakrájejte na větší kousky, dejte do hrnce společně s máslem a smažte dosklovata.
- Vše zalijte zeleninovým vývarem. Poté oloupejte brambory a nakrájejte na malé kousky.
- Přendejte je do hrnce a vařte cca 10 minut doměkka. Mezitím si nakrájejte plátky šunky na menší kousky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Dejte stranou.
- Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte plamen a vložte k nim omyté kopřivy.
- Nechte minutu macerovat a stáhněte z plamene.
- Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladké polévky, postupně přidávejte 33% smetanu a dochuťte solí a pepřem.
- Při podávání můžete přidat lžíci zakysané smetany a každou porci zasypte předem orestovanou šunkou.
Gusto tip:
při sběru kopřiv vybírejte nejlépe malé výhonky do 5 cm.