Kopřivová krémová polévka

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

3.4

53x hodnoceno

Jsou zdravé, chutné a během jara a Velikonoc v naší kuchyni naprosto běžné. Ano, řeč je o kopřivách! Uvařte si doma krémovou polévku plnou vitaminů, která vás postaví na nohy.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na větší kousky, dejte do hrnce společně s máslem a smažte dosklovata.
  2. Vše zalijte vývarem. Poté oloupejte brambory a nakrájejte na malé kousky. 
  3. Přendejte je do hrnce a vařte cca 10 minut doměkka. Mezitím si nakrájejte plátky šunky na menší kousky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Dejte stranou.
  4. Jakmile jsou brambory měkké, stáhněte plamen a vložte k nim omyté kopřivy.
  5. Nechte minutu macerovat a stáhněte z plamene. 
  6. Tyčovým mixérem vše rozmixujte do hladké polévky, postupně přidávejte 33% smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  7. Při podávání můžete přidat lžíci zakysané smetany a každou porci zasypte předem orestovanou šunkou.

 

BILLA_online_duben_LCD_koprivova-polevka.jpg

TIPY A RADY OD GUSTO ACADEMY:

  • při sběru kopřiv vybírejte nejlépe malé výhonky do 5 cm

  • kopřivy mají významné diuretické účinky, proto pomáhají čistit organismus

  • zlepšují imunitní systém

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte