Koláč s tvarohem a karamelizovanými jablky

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Jablečné koláče a moučníky obecně jsou u nás velice populární. Když se navíc toto skvělé podzimní ovoce spojí s vláčným tvarohem, úspěch je zaručen! Upečte si tuto perfektní sladkost podle Kluka v zástěře⁠ a mlsejte s námi.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve prosejte mouky, přidejte zbývající sypké ingredience a potom přidejte lehce změklé máslo, vejce a mléko.
  2. Rukou nebo v robotu vypracujte těsto. Jen krátce, aby se hezky spojilo, ale zbytečně ho tam nenechávejte dlouho.
  3. Dejte těsto do pytlíku a na chvilku zchladit do lednice.
  4. Mezitím vyšlehejte tvaroh se zbývajícími ingrediencemi a nakrájejte jablka na kostičky.
  5. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte med a skořici a přisypte nakrájená jablka, pokud jsou sušší, klidně přidejte 1–2 lžíce vody, a přiklopte na pár minut.
  6. Těsto vyndejte na pomoučený vál a rozválejte na cca 0,5cm tenký plát.
  7. Vložte ho do formy na korpus, kterou si předem vyložte pečicím papírem, vytvarujte a zakrojte podle hran.
  8. Ze zbylého těsta vykrájejte tvary a pruhy, které použijete na dozdobení koláče.
  9. Do formy s těstem rozetřete tvaroh, poklaďte zkaramelizovaná jablka a dozdobte zbývajícími kusy těsta.
  10. Pečte na 160 °C horní-dolní ohřev zhruba 45 minut dozlatova. ⁠

GUSTO TIP:

Pokud nechcete použít sladidlo xylitol, můžete ho nahradit třtinovým cukrem. V naší nabídce ho najdete pod privátními značkami BILLA i BILLA BIO.

jablecny-kolac_kvz_listopad_influ.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte