Koblihy s karamelovým krémem
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup těsto:
- Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a trošku mouky vytvořte kvásek.
- Máslo si utřete se zbytkovým cukrem dohladka, přidejte rum a žloutky.
- Poté smíchejte vše v hladké, nelepivé a kompaktní těsto. Nechte 20 minut kynout.
- Rozválejte, vykrojte koblihy a nechte kynout dalších 10 minut. Poté je smažte v oleji dozlatova.
- Hotový krém dejte do cukrářského pytlíku a plňte koblihy. Poté je posypte drcenými pistáciemi.
Postup krém:
- Z cukru udělejte karamel, přilejte smetanu a odvařte ztuhlý karamel v hladkou směs.
- Tu pak nalijte na čokoládu a rozmíchejte. Do směsi dejte nabobtnalou želatinu a vymixujte.
- Nechte přes noc ztuhnout a další den vyšlehejte do krému (nejlépe v robotu).