Koblihy s karamelovým krémem

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Voňavé domácí koblihy k snídani? To si necháme líbit! Když jsou navíc s karamelovým krémem a pistáciemi, není nad čím váhat. Recept od Honzy Vorla je tu pro vás.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup těsto:

  1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a trošku mouky vytvořte kvásek.
  2. Máslo si utřete se zbytkovým cukrem dohladka, přidejte rum a žloutky.
  3. Poté smíchejte vše v hladké, nelepivé a kompaktní těsto. Nechte 20 minut kynout.
  4. Rozválejte, vykrojte koblihy a nechte kynout dalších 10 minut. Poté je smažte v oleji dozlatova.⁠
  5. Hotový krém dejte do cukrářského pytlíku a plňte koblihy. Poté je posypte drcenými pistáciemi.⁠

Postup krém:

  1. Z cukru udělejte karamel, přilejte smetanu a odvařte ztuhlý karamel v hladkou směs.
  2. Tu pak nalijte na čokoládu a rozmíchejte. Do směsi dejte nabobtnalou želatinu a vymixujte.
  3. Nechte přes noc ztuhnout a další den vyšlehejte do krému (nejlépe v robotu).⁠

koblihy_honzavorel_listopad_influ.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte