• střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Kefírové lívanečky

Lívanečky k snídani? O víkendu rozhodně! Udělejte si příjemné ráno se svými nejbližšími a odměňte se chutnou lahůdkou po celém pracovním týdnu.

Postup

  1. Ve středně velké míse si připravte tekutou směs. Smíchejte kefír, vejce, javorový sirup, semínka, vanilku, špetku soli a případně i kůru z citrónu. V jiné míse si připravte směs pohankové a pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, prášku do pečiva a sody.
  2. Tuto směs můžete prosít, aby byla kyprá. Na závěr propojte obě směsi dohromady, ale dejte přitom pozor, abyste těsto nepřepracovali.
  3. Těsto na lívanečky se musí míchat opravdu jen krátce. I díky dodržení tohoto kroku bude struktura lívanečků dokonalá a budou nadýchané.
  4. Rozehřejte lívanečník, do důlků nalijte olej a na středním žáru smažte lívanečky z jedné strany. Čas na otočení poznáte podle toho, že na syrovém těstě vyskáčou bublinky a okraje začnou zlátnout.
  5. Z druhé strany osmažte lívanečky také dozlatova a servírujte je se zakysanou smetanou nebo farmářským jogurtem, javorovým sirupem, s kyselejší marmeládou a čerstvým ovocem.

livance.png