Jogurtová panna cotta

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin

4.3

9x hodnoceno

Italská klasika, kterou si zamiloval nespočet lidí po celém světě. Také jste mu propadli? Pak musíte vyzkoušet jogurtovou verzi pana cotty s čerstvým ovocem a ovocným rozvarem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Plátky želatiny dejte na cca 10 minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte.
  2. Smetanu vlijte do hrnce, přidejte med, vanilkový extrakt a pomalu zahřívejte.
  3. Až se med rozpustí, přidejte želatinu a míchejte do jejího úplného rozpuštění.
  4. Ke směsi přidejte bílý jogurt a vše opatrně promíchejte. Hotovou směs rozdělte do skleniček a nechte v lednici cca 4 hodiny ztuhnout.
  5. Čerstvé ovoce rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. To pak přeceďte přes jemné sítko, abyste v něm neměli zrníčka.
  6. Ztuhlou panna cottu ozdobte ovocným pyré, poklaďte čerstvým ovocem a ozdobte mátou nebo meduňkou.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte