Jemně pikantní pomazánka z nivy a avokáda

  • snadné
  • do 10 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Pomazánka z avokáda a nivy? Lehce nevšední spojení, které ale chutná naprosto skvěle. Trochu chilli papričky jí navíc dodá jemný říz, který ocení milovníci pikatních chutí. Vyzkoušejte naši novou pomazánku, ideální na topinky a jednohubky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Do vyšší úzké nádoby vhodné ke šlehání si nastrouhejte nivu a přidejte celé balení tvarohu.
  2. Avokádo překrojte, zbavte pecky a oloupejte.
  3. Vložte ke směsi spolu s třetinou smetany.
  4. Vše důkladně rozmixujte ponorným mixérem.
  5. U mixéru vyměňte mixovací nástavec za metličky.
  6. Pomalu šlehejte za opatrného přilévání zbytku smetany.
  7. Jakmile máte vyšleháno téměř do pěny, přidejte prolisovaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a mletý pepř.
  8. Promíchejte. Můžete při servírování posypat nasekanou pažitkou.

GUSTO TIPY:

SKVĚLE SE HODÍ PODÁVAT S LÁMANKOVÝM CHLEBEM BILLA.

V TOMTO RECEPTU DODÁVÁ POMAZÁNCE KRÉMOVOST PRÁVĚ AVOKÁDO, NAHRAZUJE TEDY KLASICKÉ MÁSLO.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte