Jarní salát s vařeným vejcem a tuňákem

  • snadné
  • do 10 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

3.6

12x hodnoceno

Malinko možná připomíná francouzský salát Nicoise, ale není tomu tak. Respektive, je to náš jarní salát plný svěžích ingrediencí jako je ředkvička, avokádo nebo třeba polníček. To všechno krásně doplňuje tuňák a vařený žloutek.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vejce vařte 10 minut ve vroucí vodě, poté ho zchlaďte a oloupejte.
  2. Med prošlehejte s hořčicí a postupně přidávejte lžíce oleje.
  3. Přilijte šťávu z citronu, pomeranče a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Zeleninu předem omyjte. Salát osušte a natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky.
  5. Avokáda podélně rozřízněte, nožem zbavte pecek, oloupejte a dužinu nakrájejte na měsíčky.
  6. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, rajčata rozkrojte na čtvrtiny. Tuňáka nechte okapat.
  7. Veškerou zeleninu přendejte do mísy, zlehka promíchejte a zakápněte připravenou zálivkou.
  8. Každou porci pak na talíři ozdobte vařeným žloutkem, tuňákem, výhonky z hrášku a plátky nakrájených ředkviček.

 

Gusto_jaro_salat.jpg

Sdílejte