Jarní salát s quinoou, ředkvičkami a chřestem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Saláty

4.0

3x hodnoceno
Chřest, ředkvičky a hrášek. S touto jarní kombinací nemůžete šlápnout vedle. Uvařte si tento pestrý salát podle Garden & Kitchen⁠ jako zdravý oběd nebo lehkou večeři.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Quinou spařte horkou vodou, abyste se zbavili veškeré hořkosti a poté v poměru 1:2 uvařte ve vodě, trvá to zhruba 15 minut.
  2. Quinou nechte vychladnout.
  3. U chřestu odlomte dřevnaté konce a poté ho pár minut opékejte na grilovací pánvi.
  4. Grilovaný chřest rozpulte podélně. Na suché pánvi opražte lískové oříšky a poté je nahrubo nasekejte.
  5. V míse smíchejte veškeré suroviny na zálivku a dobře prošlehejte.
  6. Do servírovací mísy dejte uvařenou quinou, chřest, pokrájené ředkvičky, listy špenátu a čerstvý hrášek.
  7. Vše lehce promíchejte, posypte nasekanými lískovými ořechy a kousky gorgonzoly.
  8. Salát polijte zálivkou a můžete podávat.

DALŠÍ RECEPTY OD INNY ALIAS GARDEN & KITCHEN NAJDETE NA JEJÍM BLOGU GARDENANDKITCHEN.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte