Jahodové knedlíky podle Honzy Punčocháře

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

3.0

54x hodnoceno

Také tak milujete knedlíky s jahodami? Navíc když je vláčné těsto připravované z tvarohu. Toto jídlo je zkrátka symbolem blížícího se léta, a proto jsme recept na něj nemohli vynechat!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Veku zbavte tmavých okrajů a nakrájejte na kostky. Orestujte je v pánvi na másle dozlatova.
  2. Poté přesypte do mísy, přidejte dva žloutky, tvaroh, cukr, skořici a mouku.
  3. Vše spojte a vypracujte těsto. Z něj tvarujte kuličky, které vařte v osolené vodě 10–12 minut podle velikosti.
  4. Jahody nakrájejte na drobné kostičky, oslaďte cukrem a rozmačkejte vidličkou.
  5. Přidejte smetanu a nechte v lednici vychladit.
  6. Do hrnce dejte máslo, cukr a skořici a vše rozpusťte, poté do másla vložte uvařené knedlíčky a lehce obalte.
  7. Knedlíčky servírujte na rozmačkané jahody, přidejte nadrobený tvrdý tvaroh, který ještě oslaďte a ochuťte skořicí.
  8. Na závěr můžete ozdobit čerstvými jahodami.

jahodové-knedlíky_květen-puncochar.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte