Jáhlová kaše s oříšky a marmeládou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

5.0

2x hodnoceno

Jáhlová kaše s ovocem nebo marmeládou je skvělým startem dne. Výborně zasytí, dodá energii a navíc si na ní opravdu smlsnete.

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. Nejprve propláchněte jáhly ve studené vodě a slijte. Poté je spařte vroucí vodou a nechte okapat.
  2. Máslo přendejte do rendlíku, nechte na mírném plameni zhnědnout a přidejte nastrouhaná jablka.
  3. Jakmile se voda odpaří, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
  4. Podlijte mlékem a přisypte skořici a sůl.
  5. Nakonec přidejte okapané jáhly a vařte asi 30 minut.
  6. Teplou kaši servírujte do hlubokého talíře, přidejte oblíbenou marmeládu nebo kompot, čerstvé ovoce nebo oříšky podle vlastní fantazie.
  7. Na závěr můžete ozdobit mátou.

 

GUSTO TIP:

POKUD VÁM ZBYLA JÁHLOVÁ KAŠE ZE SNÍDANĚ, DEJTE JI DO MENŠÍCH MISEK A DRUHÝ DEN ZAPEČTE. 

jahlova-kase_zari_BILLA-Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte