Jablka v županu

  • střední
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

5.0

2x hodnoceno

Sladkých receptů není nikdy dost, s tím jistě souhlasíte. Inspirujte se naším novým receptem na jablka v županu, která jsou neskutečně efektní a každou návštěvu jistě potěší.

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. Předehřejte troubu na 190 °C na program horní a spodní ohřev.
  2. Jablka oloupejte a opatrně vykrojte střed s jadřincem. Pokud na to nemáte speciální nástroj, můžete si pomoci filetovacím nožem.
  3. Na mírně pomoučeném vále vyválejte celé listové těsto do velkého čtverce. Zabere⁠ vám celý vál, těsto by mělo být totiž natenko.
  4. Rozkrojte ho na čtvrtiny a do středu každého čtverce položte jedno jablko. To naplňte celé povidly a pár rozinkami předem namočenými v rumu.
  5. A teď přijde ta nejtěžší část. Jablka musíte bezpečně zabalit tak, aby se při pečení neotevřela.
  6. Přebytečné těsto odkrojte a můžete z něj vytvořit dekorativní ozdoby (nezapomeňte je zespoda potřít vejcem, aby se ozdoby přilepily).
  7. Lépe funguje, když je svár vespod jablka. Zabalená je už jen celá potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte dozlatova.
  8. To bude trvat přibližně 35 minut. Servírují se nejlépe ještě teplá jen tak, ale třeba i se lžičkou zakysané smetany.⁠

BILLA_influ_kitchenette_leden_jablka.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte